En konkret guide på att ge ut sin egen bok

Att ge ut sin egen bok har mängder med fördelar till sig, men samtidigt så finns det också en hel del nackdelar som du bör ta i åtanke när du ska ge ut en bok för första gången på egen hand, och naturligtvis alla gånger efter det också. Det finns två anledningar till varför man vill ge ut sin egen bok – den ena är att man får alla vinster från bokens försäljning helt och hållet själv samtidigt som du också får en enorm frihet vad gällande boken och dess utseende, hur texten ska se ut, hur framsidan är utformad och en hel del mer. Ta dock alltid i åtanke att dessa friheter också kommer med ett pris som för alla inte är jämförbart med hur det är att ge ut på ett förlag, så du får i slutändan alltid bestämma själv – men om det är just egenutgivning som intresserar dig allra mest så är det www.egenutgivarguiden.se vi rekommenderar dig att besöka.

För- och nackdelar
Vi har redan gått igenom de primära fördelarna med att ge ut på egen hand, men vad finns det får för nackdelar? Den allra största nackdelen ligger i att du kommer att förvisso få alla inkomster till dig själv, men alla utgifter får du även själv stå för, någonting som många kanske inte alltid har till fullo råd med.

En annan nackdel är förstås att distributionen och marknadsföringen kan bli svår att få till utan ett förlag, men å andra sidan så finns det också mängder med gratis resurser på nätet som kan hjälpa dig med att komma igång med att just distribuera och marknadsföra din bok på ett riktigt bra och effektivt sätt så att den når ut till en mängd med läsare som sedan kan bli köpande läsare. Allt och mer om detta finns att läsa på www.egenutgivarguiden.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *